Hartwall Capital on suomalainen, perheomisteinen sijoitusyhtiö. Tavoitteemme on luoda kestävää arvonkehitystä toimimalla pitkäjänteisenä ja aktiivisena omistajana.

Liikeideamme on sijoittaa lähinnä suomalaisiin yrityksiin, jotka edustavat houkuttelevaa arvopotentiaalia sekä kehittää näitä yrityksiä toimimalla pitkäjänteisenä ja aktiivisena omistajana. Laajan liikeverkoston tuella Hartwall Capital luo lisäarvoa ennen kaikkea teollisella ja taloudellisella osaamisella. Harjoitamme aktiivista omistusta lähinnä hallitustyöskentelyn kautta. Nimityksissä suosimme kokeneita ja sitoutuneita hallitusjäseniä, jotka parhaalla mahdollisella tavalla pystyvät tukemaan johtoa yritystoiminnan kehittämisessä.

Oy Hartwall Ab perustettiin vuonna 1836, jolloin Victor Hartwall perusti Pohjoismaiden ensimmäisen kivennäisvesitehtaan Helsinkiin. Vuonna 2002 Oy Hartwall Ab yhdistyi skottilaisen Scottish&Newcastlen kanssa. Vuonna 2008 hollantilainen Heineken ja tanskalainen Carlsberg ostivat yhdessä Scottish&Newcastlen. Yritysoston yhteydessä juomayhtiö Hartwallin toiminta siirtyi Heinekenille. Vuodesta 2008 lähtien perheyrityksen liiketoimintaa on jatkettu aikaisemmin perustetun Hartwall Capitalin puitteissa.

Kun Hartwallin juomatehdas siirtyi Helsingin Konalaan vuonna 1962 todettiin, että uuden toimipisteen seinät säteilivät tyhjyyttä ja kylmyyttä. Silloinen toimitusjohtaja Kay-Erik Hartwall ja hänen vaimonsa Wanda päättivät parantaa toimiston viihtyvyyttä hankkimalla Helsinki-aiheisia tauluja. Osa näistä tauluista koristavat tänään myös kotisivujamme.

Hartwall Capital Vuosikertomus 2015 (englanninkielinen)